Incrementa la producció hidroelèctrica als embassaments de l’Ebre

Les centrals de Mequinensa, Riba-roja i Flix han generat 1.088 gigawatts hora durant la primera meitat d’aquest 2020

La divisió renovable d’Endesa, Enel Green Power, ha produït més de 1.088 gigawatts hora (GWh) d’energia hidroelèctrica durant el primer semestre d’enguany a les tres centrals que explota al riu Ebre: Mequinensa, Riba-roja i Flix.

La xifra, que segons la companyia és l’equivalent al consum energètic anual de 310.900 llars, suposa un increment del 67% respecte el mateix període que l’any anterior. Tot i això, aquesta producció només se situa prop d’un 3% per sobre de la mitjana històrica, 1.057 GWh. L’augment d’enguany, segons Endesa, ha estat motivat per l’alt volum de precipitacions en contrasts amb la sequera de l’any passat. També han influït les nevades acumulades i el desgel durant la primavera. Així, els embassaments han acumulat aigua fins el 94,1% del seva capacitat total de mitjana. En termes absoluts significa que dels 1.476 hectòmetres cúbics de capacitat global que té la conca, es van acumular a 30 de juny reserves de fins a 1.389 hectòmetres cúbics d’aigua.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.