Lliurament del premi Desideri Lombarte 2019

Aquest proper dissabte 28 de setembre, el Conseller de Cultura del Govern d’Aragó, Felipe Faci Lázaro, lliurarà el premi Desideri Lombarte 2019 al Grup de Teatre Garbinada. L’esdeveniment se celebrarà a la sala Goya de Mequinensa a les 18h.

Durant l’acte es representaran diversos textos d’en Jesús Moncada.

Al Grup de teatre Garbinada se li ha atorgat el premi “per la tasca continuada, d’especial notorietat i importància, que ha desenvolupat en benefici del català d’Aragó, especialment pel que fa a la dignificació, difusió i exaltació de l’escriptor mequinensà Jesús Moncada, constituint un model i testimoni exemplar per a la societat aragonesa”.
El grup va ser fundat el 1999 per l’associació de la dona mequinensana La Dona. Les primeres representacions teatrals d’aquest grup van ser en castellà —amb obres de Miguel Mihura, Enrique Jardiel Poncela o Hart i Braddell. No obstant això, el 2001 van iniciar un nou repte amb la representació de l’obra Els Pastorets en català i, posteriorment, van començar a adaptar textos de les obres de l’escriptor mequinensà Jesús Moncada (premi de les Lletres Aragoneses 2004). D’un temps, d’un poble, la seva obra més aclamada fins avui, és una adaptació teatral de textos curts que Jesús Moncada va ambientar a la seua Mequinensa natal i constitueix un particular homenatge a l’autor.
Recordem que el Premi Desideri Lombarte reconeix una tasca continuada o d’especial notorietat i importància, en qualsevol dels àmbits socials, culturals, esportius, artístics, econòmics, etc. que suposin un destacat benefici per al català d’Aragó, tenint especial consideració les activitats destinades a la dignificació, difusió, investigació, ensenyament, expressió literària, etc. del català d’Aragó i constitueixi un model i testimoni exemplar per a la societat aragonesa.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.