Presentació de la gramàtica de la Llengua Catalana a Fraga

 

El passat 28 de febrer, a Fraga (Baix Cinca) es va presentar la Gramàtica de la Llengua Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans que, desprès d’un procés molt participatiu, va estar aprovada l’octubre de 2016.
L’acte estava dins del programa del Seminari Permanent del Professorat de Llengua Catalana i va contar, a més del professorat, amb representació de les Universitats de Saragossa i Lleida. La ponència va córrer a càrrec del filòleg i sociolingüista Vicent Pitarch i Almela (Vila-real, 1942), membre de l’Institut d’Estudis Catalans.
La necessitat de respondre a un panorama social molt diferent a l’existent al 1918, quan Pompeu Fabra va publicar la seva Gramàtica, justifica la revisió feta per l’IEC.
L’actual respon als criteris de consolidar els trets lingüístics comuns i legitimar en cada territori les modalitats pròpies amb tradició culta i prestigi social.
No és una gramàtica per a especialistes, però tampoc per al públic general, requereix una mitjana formació lingüística, per això en un horitzó a mitjà termini està previst la publicació d’una versió bàsica.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.