Interceptats a Granja d’Escarp pescadors furtius amb peixos d’origen asiàtic per a la pesca del silur

Un dels exemplar de Black Carp localitzat
Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural  van realitzar fa uns dies, un operatiu especial d’antifurtivisme de pesca a la zona de pesca controlada EB-01 al terme municipal de la Granja d´Escarp (Segrià).
Dues patrulles del Cos d’Agents Rurals van fer inspeccions de pesca a la zona de pesca controlada de la Granja d´Escarp. Es tracta d´un tram del riu Segre, que limita amb la comunitat autònoma d´Aragó, i en el qual, sota autorització excepcional emesa pel Departament, s’hi permet a pesca del silur amb peix viu de les espècies carpa (Cyprinus carpio) i carpí (Carassius auratus)
Els Agents Rurals van comprovar la documentació, les canyes i els esquers a un total de 21 pescadors. Es va denunciar a tres persones d’origen austríac per pescar amb peixos-esquers prohibits per la normativa catalana, espanyola i europea. Les denúncies comportaran els corresponents expedients administratius sancionadors per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural , amb sancions que poden anar des dels 6.001 als 120.000 euros, a part de les possibles responsabilitats penals que se´n poguessin derivar.
Els peixos decomissats als pescadors austríacs són onze  exemplars de carpa negra o Black Carp (Mylopharyngodon piceus) i un exemplar de carpa herbívora o Grass Carp (Ctenopharyngodon idella). Aquests peixos-esquers són originaris d’Àsia. Mentre que la carpa negra pot arribar a superar els 1.8 metres de longitud i superar els 60 kg de pes, la carpa herbívora pot arribar a mesurar  fins a 1.4 metres i pesar fins a 40 kg.
La identificació ha estat possible gràcies a consultes amb ictiòlegs amb experiència contrastada en la identificació de peixos.
Aquests peixos suposen una greu amenaça per als ecosistemes fluvials de Catalunya i les seves espècies autòctones i poden ser el vector a través del qual arribin als nostres rius noves cloïsses exòtiques invasores amb els pertinents efectes adversos sobre l´agricultura i la fauna piscícola en general.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.