L’avinguda de l’Ebre arriba avui a Mequinensa

desembalseebroL’Ebre al seu pas per Saragossa ha arribat a les 3 de la matinada al seu punt màxim amb 2610m3/s. El cabal a la capital aragonesa ha anat disminuïnt a mesura que ha avançat el dia i, mentrestant a la part baixa de l’Ebre el sistema d’embassaments Mequinensa, Riba-roba i Flix continuen desembassant entorn al 1550 m3/s.

En una entrevista al Catalunya al Dia Tarragona i l’Ebre de Catalunya Informació, el president de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, Xavier de Pedro, ha reconegut que pel cabal, i els nivells que ha experimentat la crescuda del riu en els darrers dies, l’avinguda pot superar la de 1961: “S’estan observant nivells record que superen els de 2003 i 2007. Pel que fa a les altures assolides, esta avinguda serà històrica, no se’n recordarà cap d’altra de més important, pel que fa a altura, com la històrica de l’any 1961”.

Pel que fa al tram català de l’Ebre, el màxim responsable de la gestió de l’Ebre, ha assegurat que es confia mantenir els cabals del riu d’una forma estable en els propers dies. “L’objectiu és parar l’avinguda extraordinària en estos embassaments i la previsió és que es podrà complir”, ha assegurat. L’avinguda que ha afectat la matinada passada la ciutat de Saragossa està previst que arribe al sistema de pantants de la part final de l’Ebre durant el dia de demà, segons de Pedro. “Esperem que no tinguem complicacions a la part baixa, tot i que estem en un marges complicats perquè és una gran avinguda i s’ha de tenir sempre la precaució”, ha sentenciat el president de la CHE.

deltaebre

 

 

 

 

 

A la imatge superior s’observa el Delta de l’Ebre des del cel durant estos dies en què, com a conseqüència de la gran avinguda d’aigua, el riu pot fer arribar el sediments fins al mar. Sens dubte una gran notícia per combatre els efectes de la regressió i la subsidència al delta i també per a l’aportació de nutrients al mar. Però esta crescuda, que ja s’ha qualificat d’històrica, continua comportant força complicacions a la part alta i mitjana del curs del riu i es preveu que la cota màxima arribe a Catalunya a partir de demà, segons la CHE.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.