Jesús Moncada tindrà un homenatge i una placa al seu pis de Torrent de l’Olla a Barcelona

Segons apareix al  L’Independent de Gràcia;

El conseller de Cultura de Gràcia, Eugeni Rodoreda, va ser dels primers a reaccionar a la publicació, en aquest setmanari divendres passat, del monument cultural que signifiquen la trentena de fotografies inèdites de Mequinensa fetes per l’escriptor Jesús Moncada i que formaran part d’una exposició impulsada per la família i el Museu Etnològic. El Districte ja ha contactat amb els impulsors per fer un reconeixement local a l’escriptor, que va viure 39 anys a Gràcia.

“Volem participar en el reconeixement d’un personatge important per a Gràcia i ens asseurem amb la família i amb Josep Fornés per posar-nos d’acord en les iniciatives”. Així va reaccionar el conseller de cultura de Gràcia, Eugeni Rodoreda, a la publicació divendres passat en aquest setmanari de les fotografies inèdites de Mequinensa realitzades per l’escriptor Jesús Moncada i que protagonitzaran una exposició que la família està ultimant amb el director del Museu Etnològic Pep Fornés.

Així, el Districte té la intenció de proposar en la pròxima comissió de Nomenclàtor la col.locació d’una placa en el número 155 del carrer Torrent de l’Olla, on va viure Moncada durant 39 anys. En aquest sentit, Eloi Babiano, president del Taller d’Història, entitat membre de la comissió de Nomenclàtor, també dóna suport a la proposta. “Em sembla molt bé que es pensi en posar una placa allà on va viure l’escriptor. De fet, fa un temps vaig proposar que es posés el nom de Jesús Moncada a alguna escola de Gràcia per recordar i homenatjar aquest gracienc il.lustre”, explica Babiano.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.